17 května 2008

Pouť v Potštejně

Rok se s rokem sešel a my jsme opět vyjeli utratit peníz na pouť do Potštejna. Letošní výlet byl odlišný od předcházejících. Předně nejela mamka s Ondřejem, tou dobou byl v nemocnici a mamka s ním, pro nemoc Evička a ani děda, jenž měl sraz od školy v Orlických horách. Na zastávce "6" jsme se tedy sešli já, Heli, Káťa a babička, dále s námi ještě ccestovali Bažantovi.
Tentokrát jsme nejeli autem, ale vlakem, a to ze dvou důvodů, poprvé mohl jsem si dát pivo (bylo strašné vedro) a zadruhé byla objížďka z HK na Týniště, takže bychom si cestu nepříjemně prodloužili.
Vlak byl přeplněn k prasknutí, stejný nápad jako my, mělo evidentně více lidí. Po vysednutí z vlaku jsme se zařadili do davu směřujícího za zábavou do centra Potštejna. Postup byl standardní, nejprve zrekogneskovat "terén". Nečekalo nás žádné překvapení, vše při starém jako každý rok. Stánky na známých místech, leckde i ve stejném pořadí. Kolotoče a veškerá hejblata pro potěšení žaludečních šťáv s přebasovaným hudebním doprovodem se nacházela na stejné louce, jakoby zde na nás čekala už z loňské pouti. A tak, když jsme tu Káťo podívej se na co by jsi chtěla jít, Helčo chceš na ten kolotoč, ne, aha, tak se tedy svezeš tady tím vláčkem, autíčkách,... Tím skončila první část a vydali jsme se na Vochtánku na "oběd". Pojedli jsme z domu připravenou svačinku, dali si nějaké pití a vyhlíželi Pecu s Janou. Bohužel přijeli sami na motorce bez holek, takže Káťa zůstala sama. Chvilku jsme poseděli, Káťa s helenkou se projely v bričce po louce a vydali se zpět do víru zábavy. Naposledy si Heli projela atrakce, i Káťa přenechala pár peněz zařízením, u kterých jsem nechápal, jak může do nich někdo vlézt, natož pak vylézt dobrovolně a po svých.Na stáncích byl proveden nákup pamlsků a nezbytných hraček - prkotin.
Cesta zpět proběhla v poklidu. Na nádraží se sice tísnil dav lidí, ale čekal jak na vlak do HK tak i do Letohradu. Dveře vlaku se zastavili kousek od nás, takže nebyl problém s místem. A tak tedy v 16:10 hvízd a vyjíždíme domů. Vystupujeme na Slezkým, cestou se loučíme s Bažantovi a babičkou a spěcháme domů za Evičkou a taky mamkou a Ondřejem, neboť byl dnes dopoledne puštěn z nemocnice domů.


Žádné komentáře: