07 července 2008

Víkend ve Skalici

V pátek dopoledne mi volala Evina, že se s ní domlouvá Peca, zda-li bychom k nim nezajeli všichni na víkend. Neustále jsme se nemohli rozhodnout, až tedy nakonec padlo rozhodnutí, jedeme. Jeli jsme dvěma auty. Nejdříve já s Jardou a mrňaty a pak Evina s Káťou, protože byly ještě uklízet za Aničku, která je na dovolené.
Cestou jsme nakoupili něco slaného na zub a basičku Géčka. Po příjezdu do České Skalice, jsme vysadili mrňata a od té doby byly v sedmém nebi. Již na ně čekala Janina, Míša a Vrátík. Na nás s Jardou zas Peca s Janou a basa zlatokrčků z Plzně, a tak se povídalo, povídalo,... Kolem desáté dorazila Evina s Káťou, a tak se utvořila nerozlučná dvojka Janina, Káťa. Spát jsme šli kolem druhé.
Druhý den byl naplánován výlet do Výravy, kde byl revival fest. Počasí bylo nemastné, neslané. Chvilku vypadalo, že bude pršet, pak zase ne. Nakonec jsme nejeli na plánovaný začátek ve dvě, ale až na sedmou. Stejně jsme nechtěli, aby holky tak dlouho sami hlídali mrňata, takhle je "terorizovat" jsme je zase nechtěli. Po příjezdu na fest došlo, pro mne, k nemilému překvapení. Metallica hrála jakou druhá a Slayer právě skončil. Jediné co stálo za poslech tak byl začínající Led Zeppelin a poslední kapela večera Kiss. Jak U2, tak i Elvis mne nechávali chladným. Aspoň u stánku nebyly fronty. Potkali jsme zde Petra se Simonou, ti zde byli již od samého začátku, byli tu se svými známými. Bohužel bylo plno, takže mohli držet pouze dvě místa, což bylo málo, nás bylo pět, a tak jsme se přemístnili jinam. Petr měl nas... náladu, takže jsem ani moc nepokecali. V mezičase jsem prohodil pár slov s Rudym ze slezkýho. Kapely měly slušnou úroveň. Jardovi se hodně líbil areál ve Výravě. Po odehrání posledních tónů od skupiny Kiss revival nasedáme do auta řízeného Janou a vyrážíme zpět do Skalice. Po příjezdu, kolem třetí v noci, stíháme akorát očistu a šup do postele. Ráno nenechávají mrňata Evinu spát a již od osmi každých deset minut vyžadují její pozornost. Možná i díky tomu ji není dobře a prášky došly. Nakonec odpoledne to vypadá, že by to mohlo být již dobré. Děcka okupují s mamkou a Pecou a Janou bazén. Já s Jardou hlídáme televizi, jedou se formule. Pak se rozloučíme a jedeme ve dvou domů. Doma ponechávám bráchu, zajedu koupit drobnosti do Baumaxu a Hypernovy a míří k mamce. Zde pomáhám se stěhováním, vyfasuji zeleninu a věnečky a vracím se domů. Kolem devaté dostávám SMSku, že zbytek rodiny vyráží ze Skalice. Při příjezdu se dozvídám, že Helenka zůstala ve Skalici. Inu ať si to užije. Ondřeje musela donést Evina, protože po celém dnu byl uondán až běda. A tak jsme si náramně, a doufám, že všichni, užili jeden prázdninový víkend.

Žádné komentáře: