25 června 2007

Kralovická pouť

Tak jsme po dlouhé době vyrazili do Kralovic na pouť a poprvé vzali sebou i Eviníno rodiče.
V pátek vyrážela Evina s mamkou a Ondřejem do Kopidlna pro Káťu a pak přes Mělník, Slaný,... do Kralovic. Já jsem naložil Evičku, Helenku a dědu a jeli směr Poděbrady, Brandýs, Kralupy, Slaný,... Navigátor měl cestu v merku, takže nenastalo žádné bloudění. Společně jsme se sešli v Krušovicích, kde jsme doplánovali trasu do Kralovic. Po příjezdu na náměstí došlo na návštěvu hotelu Prusík, avšak ubytování 400,- na osobu a den nás "lehce" rozladilo a vyrazili jsme směr Sport-kemp Kralovice. Zde nás uvítal majitel, bohužel vzápětí jsme pochopili, že si nás spletl s jinými hosty, na které čekal. Nakonec nedojeli a my mohli zaujmout jejich 2 chatky. Majitel byl vsřícný a nakonec chatka pro nás a stan pro holky se vším všudy stálo 600,- na dva dny. Po příjezdu jsme v místním bufíku povečeřeli a popili a šli na kutě.
V sobotu dopoledne jsme se jeli podívat na babi na Hadačku, zastavili jsme se i u tety. Poté následovala návštěva pouti. Trhy byly klasické, atrakcí bohužel moc nebylo. Eviníno rodiče vyjeli směr Krásno navštívit svou maminku a sestru. My pokračovali na náměstí na Brutus. Počasí se totálně nevyvedlo, chvíli lilo jako z konve a pak na chviličku zasvítilo sluníčko. Nakonec jsme to zabalili a jeli do Plzně, kde jsme si obešli náměstí, pokoukali, nakoupili a vyrazili na hřiště na Hadačku. Už jsem myslel, že jsme na fotbalovej zápas k ukončení sezóny přijeli pozdě, ale byla pouze přestávka mezi poločasy. Pokecal jsem se známýma, vypili 2x pito, opravdu se neplatilo, slavil se přeci konec sezóny. Mrňata už měla svůj čas, takže nasedat a směr kemp. Zde nedošlo ani na klasickej karban, Evina musela dodělat obrázek pro Pozitivní noviny, zbytek rodiny byl utahanej, takže ve finále jsem zjistil, že jsem zůstal sám. Po odeslání obrázku a chvilce poklábosení jsme si šli též dáchnou.
V neděli Ondřej spal až do půl desátý, nevídané. Domluvili jsme se, že se s rodičema setkáme v Plzni před nemocnicí. Proběhla poslední návštěva Kralovic, poutě, a pak do Plzně. Tam jsme byli brzo, takže k Onu doplnit nádrž a na jídlo do Tesca. Jarda byl vcelku překvapenej, jak velká banda ho navštívila, dohromady 8 lidí. Moc dlouho jsme se nezdržovali, protože byli mrňata s námi a Evina musela ještě do práce. Přišli i Chalupák, Matoušek, Hyneš, kteří jeli z fotbalu ze Sulkova a oznámili radostnou novinu, a to že Hadačka díky vítězství Sulkova postoupila do III třídy.
Cesta domů proběhla v pohodě, na kruháku za Poděbradama, jsme se rozešlli. My jeli domů a Evina odvážela Káťu na intr.

Žádné komentáře: