05 února 2012

Ruprechtice - pololetní prázdniny

Za pololetní vysvědčení jsme slíbili mrňatům návštěvu Ruprechtic, a tak jsme v pátek po obědě vyrazili přes Jaroměř. Tentokrát děcka spala nikoliv u tety Růženy, ale naproti u Ireny, kde si mohly hrát s dvojčaty Terezkou a Eliškou.
Po příjezdu na nás čekala ještě Gábinka od Hany. Zašli jsme k Ireně a všechna děcka vytvořila hrající si chumel v obývacím pokoji. Po večeři se šlo na kutě, mrňata zůstala u Ireny, Gabča a dospěláci jsme usínali přes dvůr u Růženy. V sobotu dopoledne se Hela s Ondrou naháněli s Gábinkou po chodbách statku a odpoledne vyrazili na stráň bobovat. Já se šel dopoledne mrknout na běžecké trasy a odpoledne za krásného slunného počasí si vyrazil dobýt Ruprechtický špičák. V neděli jsme s Helou vyzkoušeli běžky, ale moc se jí samotné se mnou nechtělo. Mamka učila Ondru na svahu na lyžích, nicméně největší radost stejně sklidily sáňky a lopaty pod zadek.
Do Ruprechtic nás jelo jedno auto, osádku jsme tvořili s mrňaty a Jardou. Bylo období tuhých mrazů -16°C standard. Úsměv na tváři vyvolala hláška:" dneska už to jde, už se oteplilo, je tam jen -10°C." Auto poslouchalo v pohodě. Hlavně Hela s Ondrou si prodloužený víkend užili a o to šlo především. Zpátky převážela Evussa auto Milošovi, takže vezla i Gábinku a s ní i Ondru, který chtěl jet s nimi.

Foto

Žádné komentáře: